Åtelkamera för övervakning av djurliv

Generell information om åtelkameror

576px-ÅtelkameraOm man har ett intresse för jakt, fiske och sport i naturen så kan en åtelkamera vara en intressant kamera att införskaffa sig. I praktiken så funkar en åtelkamera precis som en vanlig kamera men den har funktioner som kan vara till stor användning vid exempelvis jakt. En sådan funktion är exemplevis möjligheten att ta övervakande bilder under en längre period med endast en uppsättning batterier. Man kanske vill ta bilder under en viss tidsperiod, låt säga under ett dygn, eller mellan en viss tidspunkt, då fungerar åtelkameran perfekt.

Det kan vara så att man är ute efter att ta bilder på ett djur som jagar efter föda, då kan man placera åtelkameran vid en speciell plats och under en längre period för att kunna bevaka djuret. Kameran tar flera bilder i en enda tagning, vilket leder till att man kan få många bilder på ett djur som rör sig efter föda, även om djuret endast befinner sig några sekunder framför kameran. Vidare så har åtelkameror oftast inbyggd LCD skärm vilket gör att fotografen kan se bilderna direkt som blivit tagna, samt radera eller överföra bilderna til datorn på en gång.

Olika användningsområden för en åtelkamera

Det finns många olika användningsområden för en åtelkamera. Dels så kan man använda den vid jakt, eller i förberedelse för jakt men även för att kanske övervaka sitt eget hem. Oftast så används dessa kameror av personer som gillar vildmarkslivet och gillar att hålla på med jakt eller som vill forografera djurlivet. Denna typ av kamera kan monteras nästintill på vilken plats som helst, utan att det stör omgivningen. På så sätt kan man övervaka ett område både under dag eller natt, utan att störa miljön, så att man ser vilka djur som rör sig i området. Kameran kommer att övervaka inom den räckvidd som PIR sensorn känner av. På https://activeoutfit.se/jakt/ateljakt/atelkamera/ kan man läsa mer om jakt och vildmarksliv allmänhet och Åtelkamera i synnerhet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *